Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Італії повернули крадені античні артефакти на $14 млн

Важливо

Влада Нью-Йорка повернула Італії 142 крадені предмети старовини вартістю близько $14 млн. Третину з них  вилучили у одного із найвідоміших у світі колекціонерів Майкла Стейнхардта.

Про це повідомляє CNN.

Серед артефактів, які повернулися на батьківщину, – фреска із зображенням молодого Геркулеса, який бореться зі змією. Їй 2 тис. років і коштує вона близько $1 млн. Фреску знайшли біля вулкану Везувій у 1995-му. Минулого року її купив Стейнхардт, не перевіривши власника і законність купівлі.

Також мільярдеру довелося повернути ще 47 предметів старовини, які він купував за сумнівними угодами.

У грудні минулого року Стейнхардт погодився добровільно віддати предмети старовини, які були ввезені і продані нелегально. Загалом його колекція збідніла на 180 артефактів загальною вартістю  $70 млн. Це були статуї, скульптури, золоті маски, чаші із різних країн – Ірака, Ізраїля, Туреччини.

Один із таких артефактів – шолом батька Александра Македонського, Філіпа – його минулого року повернули до Болгарії.

Загалом слідство підозрює, що Стейнхардт незаконно поповнював колекцію щонайменше із 1987-го і таких предметів у нього більш як 1000. Їх поставляли в США із 11 країн 12 злочинними мережами.

У висновку слідства сказано, що мільярдер має “жадобу” до античних предметів і не цікавиться, чи угода є законною.

Як повідомляло BitukMedia, новий вид викопних морських лілій із верхньої Юри ряду коматулід отримав назву Ausichicrinites zelenskyyi.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі