Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пума-альбінос стане “зіркою” зоопарку

Важливо

Рідкісне дитинча пуми з альбінізмом народилось у зоопарку Нікарагуа. Зараз йому близько місяця. Малюк все ще перебуває під опікою матері, яка захищає його від людської уваги.

Про це повідомляє AFP.

Хутро звичайних пум (Puma concolor) при народженні світло-коричневе або червонувате з чорними цятками. До досягнення дорослого віку тварини набувають однотонного жовто-коричневого кольору.

Між тим, народжене минулого місяця у нікарагуанському зоопарку дитинча є цілковито білим. До незвичайного вигляду призвела вкрай рідкісна мутація – альбінізм.

Фото – Twitter/Maynor Valenzuela

“Ми вживаємо всіх заходів, щоб мати можливість зберегти малюка якомога здоровішим разом з його матір’ю”, — розповів ветеринар Карлос Моліна із зоопарку Thomas Belt, що за 140 км від столиці Манагуа.

Генетична мутація, яка викликає білу пігментацію, є рідкісною серед видів, і в світі навряд чи є задокументовані випадки. “Ми раді, що у нас є така пума, тому що таку нечасто побачиш”, — каже Моліна.

Доглядачі зоопарку поки уникають контакту з маленькою пумою-альбіносом, яка зростає з матір’ю та ще двома малюками традиційного окрасу в лігві, облаштованому в огородженому вольєрі. Вони сподіваються, що через два місяці зможуть провести ретельне ветеринарне обстеження дитинчат.

Фото – Twitter/Maynor Valenzuela

Нагадаємо, пума є другою за величиною кішкою в Америці після ягуара і четвертою в світі – після тигра і лева.

Фото – Facebook/Zoológico Thomas Belt Juigalpa, Chontales

Як розповідало раніше BitukMedia, в американському місті Лайм-стоун штату Теннессі народилося дитинча жирафа без плям. Зоологи кажуть, останній раз така тварина народжувалася 51 рік тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі