Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Нова ера їжі”: поїдання пирогів може стати ключовим фактором для схуднення

Важливо

Британські пекарі, які створили перший у світі корисний хліб, тепер планують зробити корисними й солодкі пироги. Вони сподіваються створити “нову еру масового виробництва поживних продуктів”. Поїдання таких виробів може незабаром стати ключем до схуднення.

Про це пише Daily Star.

Компанія Modern Bakers, яка вигадала перший у світі корисний хліб, отримала 450 тис. фунтів стерлінгів з державних коштів на те, щоб зробити те ж саме з кондитерськими виробами.

“Хліб був тільки початком. Отримання шостого за рахунком гранту від Innovate UK (Національного агентства з інновацій Великої Британії) не може не тішити”, — розповіла співзасновниця компанії Мелісса Шарп.

Мелісса Шарп сподівається створити “нову еру масового виробництва поживних продуктів”. Фото – bakeryinfo.co.uk

Британка додала, що разом з колегою Лео Кемпбеллом сподівається допомогти створити “нову еру масового виробництва харчів, що є поживними та справляють позитивний вплив на добробут людей і планети”.

Хліб Modern Bakers, який продається в магазинах Marks & Spencer, містить менше калорій і вуглеводів і сповнений поживних речовин і клітковини. Крім того, компанія сподівається взяти на озброєння й інші продукти з надвисоким ступенем перероблювання, як-от пластівці для сніданку, макаронні вироби, готові страви та йогурти. Передбачається, що це допоможе полегшити епідемію ожиріння у Великій Британії. Згідно з останніми даними, близько 60% споживання калорій у Британії припадає на ультраоброблені продукти – це найвищий показник в Європі.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені з університету RMIT в Австралії розробили модифікований крохмальний продукт, який можна додавати в їжу. Кажуть, він не впливає на її смак, колір або текстуру. Але при цьому робить страву здоровішою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі