Понеділок, 20 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятувати пташенят – чоловік годував самотню маму-лелеку на електростовпі

Важливо

Мешканець села Тиниці на Черенігівщині Іван Марченко ризикував життям, аби врятувати самотню самицю лелеки та її пташенят. У родині птахів кудись зник батько. Тож селянин вилазив на електроопору та годував пташку рибою.

Про це розповідає Чеline.

Родина лелек у Тиницях селиться на електростовпі не вперше. Але цього року батько-лелека відлетів і не повернувся. Самиця, яка висиджує яйця, не може їх покинути. Тож пташка ризикувала померти від голоду.

Аби цього не сталося, Іван проконсультувався із зоозахисниками та почав самотужки вилазити на електроопору. Пташку годував салакою.

https://cheline.com.ua/

Однак зоозахисники із  Служби порятунку тварин пояснили, що аби врятувати пташку, потрібно забрати із гнізда яйця.

Аби живий лишився й Іван, і птахи, місцеві мешканці попросили про допомогу рятувальників. Працівники відокремленого підрозділу Бахмацький РЕМ АТ “ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО” та рятувальники 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини у місті Бахмач прибули на виклик.

Тож яйця у лелеки вилучили. Їх тримали у інкубаторі. Потім за ними приїхали зооволонтери із Києва, які забрали яйця у спеціальний контейнер.

Як повідомляло BitukMedia, жителі передмістя англійського Грейвсенда (Кент) змогли зловити самотнього галасливого павича. Цілих півроку-рік птах бігав вулицями і кричав, намагаючись привернути увагу потенційної самки. Спіймати птаха вдалося, звичайно ж, за допомогою імітації криків жіночої особини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі