Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cпіймали павича, який пів року бігав вулицями та “відчайдушно” намагався докричатися до самки

Важливо

Жителі передмістя англійського Грейвсенда (Кент) змогли зловити самотнього галасливого павича. Цілих півроку-рік птах бігав вулицями і кричав, намагаючись привернути увагу потенційної самки. Спіймати птаха вдалося, звичайно ж, за допомогою імітації криків жіночої особини.

Про це повідомляє Daily Mail.

Місцеві жителі прозвали птаха, який з’явився в селі невідомо звідки, Саатаєм (Saataj). Вони полюбили павича, який, бувало, гуляв по дахах будинків, і навіть залишали для нього корм.

Але з приходом квітня в павича почався сезон розмноження, який триватиме до вересня. Саатай взявся регулярно і “відчайдушно” кричати, намагаючись привернути увагу самки. Тоді терпінню жителів прийшов край.

Аби виманити Саатая, який засів на даху одного з будинків, викликані містянами спеціалісти Товариства захисту тварин Дартфорда включили звуки, що видаються його родичами-самками.

Фото – Dartford Animal Rescue

Коли ж птах наважився до них підійти, його спіймали в сумку і відвезли до притулку, де утримують інших павичів. “Для Саатая все пройшло без найменшого стресу. <…> Сподіваємось, там він знайде подружку, яку так відчайдушно хотів”, – зазначають фахівці.

Як розповідало раніше BitukMedia, усе передмістя Монреаля Сен-Лазар у канадській провінції Квебек уже більше тижня шукає білого павича. Птаху допомогла втекти самиця поні на місцевій фермі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі