П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Підліток склав по шматочках розірвану купюру в 10 тисяч єн

Важливо

Японський школяр зміг відновити банкноту розрізану на сотні фрагментів. Про це хлопчик на ім’я Томо розповів на своїй сторінці у соцмережі Х.

Про це повідомляє Oddity Central.

Проблема виникла після того, як батько Томо пропустив через канцелярський подрібнювач конверт, в якому лежала купюра в 10 тисяч єн ($65 або близько 2553 грн). Японець вирішив перетворити свою помилку на головоломку для сина, який любить складати пазли.

Томо почав збирати купюру у лютому. Щоб зрозуміти, які фрагменти потрібно використовувати, він орієнтувався на цілу купюру в 10 тисяч єн. Це був лякаючий виклик навіть для найзавзятішого ентузіаста головоломок, але хлопчик із задоволенням прийняв його.

Томо взявся за виклик свого батька в середині лютого, відсортувавши шматочки купюри з інших шматочків паперу. Це було важче, ніж здається, оскільки деякі частини банкноти мали більш легкий тон і їх можна було легко сплутати зі звичайним папером, і не було можливості зрозуміти, чи знайшов він всі фрагменти. На роботу пішло близько місяця.

За правилами Банку Японії, якщо цілими залишилися дві третини купюри, її можна обміняти. При цьому має зчитуватись унікальний ідентифікаційний номер. І Томо вдалося це зробити. Після тривалої перевірки йому вручили нову банкноту того самого номіналу. Батько дозволив школяреві залишити гроші собі.

Як розповідало раніше BitukMedia, семирічний пес Сесіл американського подружжя Лоу несподівано прославився. Цей голдендудль з’їв 4 тисячі доларів готівкою. Частину грошей його власники все ж змогли повернути.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі