Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Захопливе видовище”: слониха втекла з цирку та заблокувала рух (ВІДЕО)

Важливо

В американському містечку Б’ютт (штат Монтана) з пересувного цирку втекла слониха Віола. Злякавшись гучного звуку, тварина побігла по жвавій вулиці. Пізніше стало відомо, що слониха гайнула з цирку під час того, як її мили.

Про інцидент розповідає AP.

За словами шерифа Еда Лестера, слониху налякав сигнал автомобіля, що проїжджав повз. Почувши його, Віола вирвалася із загону і попрямувала у бік Харрісон-авеню, де в той момент був щільний потік машин.

“Мені довелося дістати телефон, бо якби я розповіла комусь про це, мені б не повірили. Це найбільш абсурдна річ, яку можна було побачити в Монтані”, — розповіла одна з місцевих мешканок.

“Ми вибігли за двері та зняли на відео, як слон іде через парковку. Це таке захопливе видовище”, – розповів співробітник місцевого магазину Джош Ханніфін.

Дресирувальникам вдалося наздогнати Віолу та заспокоїти її. Вже за 10 хвилин вона повернулася до цирку і продовжила перервані водні процедури. За даними зоозахисників з PETA та PAWS, це не перша втеча слонихи з цирку — раніше вона вже робила подібне у 2010 та 2014 роках.

У свою чергу організація “Люди за етичне поводження з тваринами” повідомила, що поскаржилася до федеральних органів влади на “нездатність цирку захистити” слона та публіку.

Крім того, зоозахисники закликали людей не купувати квитки до цирків, де слонів змушують виступати на сцені. “Слони навчаються найважливішим соціальним і поведінковим навичкам у своїх матерів та інших родичів, з якими вони мають сильний емоційний зв’язок. Замість того, щоб відчувати все це в природному середовищі, слони, яких використовують у цирках, експлуатуються – їх змушують виконувати безглузді циркові виїзді”, – зазначили у повідомленні.

Як розповідало раніше BitukMedia, на вулицях Рима перехожі помітили слона та жирафа. Тварини втекли зі знімального майданчика.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі