Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не типовий самець: через 7 років зоопарк визначився зі статтю свого гіпопотама

Важливо

“Не він, а вона”, – зоопарк Тенодзі японського міста Осака підтвердив, що протягом семи років помилявся щодо статі свого бегемота. Стать 12-річної тварини встановили за допомогою ДНК-тесту. Але спершу доглядачі зоопарку помітили, що Ген Чан не демонструє типової для самця гіпопотама поведінки.

Про це розповідає BBC.

5-річну тварину привезли до японського зоопарку з Мексики у 2017 році. У митних документах було зазначено, що то хлопчик.

Оскільки на той момент Ген був ще зовсім маленьким, співробітники зоопарку не перевіряли ще раз цю інформацію і всі ці роки в зоопарку ставилися до нього як до особини чоловічої статі.

Але все змінилося, коли Ген Чан підріс. Співробітники зоопарку не змогли побачити чоловічі репродуктивні органи гіпопотама та звернули увагу на його дивну для самців поведінку. Зокрема тварина ніяк не намагалась привернути увагу самок і не мітила територію.

Тоді було прийнято рішення провести ДНК-тест. Він і показав, що Ген насправді не хлопчик, а дівчинка. У зоопарку пообіцяли, що більше не припустяться подібних помилок. Там також зазначили, що перейменовувати гіпопотами не будуть.

Як розповідало раніше BitukMedia, 8-річна горила Саллі із Columbus Zoo в американському штаті Огайо народила дитинча. Доглядачі вражені, адже чотири роки вважали примата самцем.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі