Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Горила народила дитину в зоопарку – усі думали, що це самець

Важливо

8-річна горила Саллі із Columbus Zoo в американському штаті Огайо народила дитинча. Доглядачі вражені, адже чотири роки вважали примата самцем.

Про це повідомляє ВВС.

Саллі перебуває в зоопарку із 2019 року. 20 липня доглядальники помітили, що у мавпи дитинча, яке вона годує грудьми. Малюк видаєть здоровим, і Саллі – чудова матір, кажуть вони.

У зоопарку пояснюють, що горила завжди була здоровою, тому її медогляд не проводили. Тож проґавили і вагітність – у горил і без того великий живіт, тому її просто не помітно. Тепер шукають батька дитини.

У вісім років для горили народжувати – це нормально, кажуть у зоопарку. А до восьми років самці і самиці приблизно однакового розміру і тілобудови і їхні статеві органи не надто помітні. У самців горил сивіє спина, але не раніше, ніж в 12-річному віці.

Columbus Zoo у 1956-му став перший зоопарком, де горила народила в неволі. Тож працівники потішені такою новиною. Адже горили є видом, які знаходяться під загрозою вимирання.

Як повідомляло BitukMedia, зоопарк канадського міста Торонто просить відвідувачів утриматися від показу горилам відео на екранах смартфонів. Співробітники переймаються, що тварини можуть звикнути і відмовитися від природних патернів поведінки. Один самець уже показує тривожні симптоми.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі