Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка каже, що вижила після зіткнення із метеоритом

Важливо

Француженка із регіону Ельзас, ім’я якої не називають, стверджує, що вижила після того, як на неї впав метеорит. Камінь з неба загальмував об дах її будинку та влупив її в груди. Донині була відома лише одна людина, яка пережила зіткнення із метеоритом.

Про це повідомляє Yahoo.

Жінка розповідає, що сиділа на терасі разом зі своїм другом о 4 годині. Аж раптом вони почули гучний “бум” об дах будинку. Потім, каже потерпіла, камінь влучив у груди, лишивши синець над ребрами.

Жінка віднесла камінь, який важить близько 50 грам, геологу і палеонтологу Тьєррі Ребману із Базельського університету. Той сказав, що не має сумніву, що це метеорит.

Камінь складається із заліза та кремнію – і можна було б подумати, що це зразок вулканічної породи, однак він має явні ознаки теплового перегрівання під час проходу через атмосферу.

Інші науковці сумніваються в достовірності заяв Ребмана і кажуть, що камінь потребує більш ретельного вивчення.

Щодня Земля стикається із тисячами метеоритів, але вони надто малі і згорають у атмосфері. Лише п’ять відомих метеоритів приземлилися у Франції у ХХІ столітті, причому останній у 2015 році важив лише 3,12 грама.

До сьогодні було відомо лише про одну людину, яка пережила зіткнення із метеоритом і вижила. У 1954 році Енн Ходжес, із американського міста Силакоґа пережила влучання в неї метеорита вагою 3,9 кг. Камінь з неба пробив дах і влучив у її радіоприймач, а потім відскочив і вдарив у нижню частину тулуба. В цей момент жінка спала. У неї був величезний синяк, але вона пережила цю подію.

Як повідомляло BitukMedia, британець Мартін Річардсон став жертвою акули мако у Червоному морі під час відпочинку у Єгипті. Риба атакувала його п’ять разів, але чоловікові вдалося вижити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі