П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

14-річний український картингіст став найкращим серед гонщиків

Важливо

Український 14-річний гонщик Олександр Бондарев посів перше місце у міжнародному офіційному рейтингу спортсменів з картингу – FIA International Karting Ranking (IKR). Попри нещодавню аварію, він займає першість у всіх 12 категоріях.

Про це повідомляє сайт Автомобільної федерації України.

Олександр Бондарев виступає у категорії “OK Junior” у складі професійної картингової команди Kart Republic. Однак його результати змагань дали змогу стати кращим не лише серед юніорів, а знаходиться на верхівці загальної таблиці, де спортсмени у всіх 12 категоріях.

У березні 2022 року гонщик став володарем престижного титулу Чемпіона серії WSK Super Master Series. Нещодавно Олександр здобув подіум на третьому етапі міжнародної серії “Champions of the Future” у Кремоні.

Останні змагання хлопець провів після тривалої перерви. Наприкінці квітня минулого року він потрапив у аварію, переніс 10 операцій та тривалу реабілітацію, – загалом лікування затягнулося на півроку.

Наразі український гонщик готується до фінальної і головної боротьби за титул Чемпіона Європи 2023. Заїзд відбудеться наприкінці липня. Бондарев лідирує у Чемпіонаті і значно випереджає конкурентів по очках після подіуму в Іспанії та двох перемог у Чехії та Данії.

Як повідомляло BitukMedia, параатлет із Бахмута Микола Жабняк переміг на чемпіонаті світу у Парижі. На змаганнях були присутні 1 300 параатлетів із 107 країн світу. Вони боролися за здобуття ліцензії на Паралімпійські ігри-2024.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі