Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік вижив після п’яти укусів акули – чи могли його врятувати дельфіни?

Важливо

Британець Мартін Річардсон став жертвою акули мако у Червоному морі під час відпочинку у Єгипті. Риба атакувала його п’ять разів, але чоловікові вдалося вижити.

Про це розповідає Daily Star.

“Я втратив близько 3 л крові. Я знав, що немає способу врятуватися. Я знав, що вона кружляє довкола мене. Я подивився на гори і уже був готовий здаватися”, – розповів чоловік.

Однак, Мартіну вдалося втриматися на воді, поки поспіли рятувальники. Вони витягли його на свій човен та відвезли до лікарні. Там наклали близько 300 швів.

Мартін після нападу акули. Фото: Daily Star

Мартін вважає, що його врятували дельфіни. Однак експерти розвінчують цю романтичну теорію.

Майк Хейтхаус, професор кафедри біологічних наук Міжнародного університету Флориди, припускає, що дельфіни дійсно могли побачити пляму крові і зрозуміти, що поруч акула. Якщо серед дельфінів був молодняк, вони могли захищати його. Однак панали на акулу явно не через любов до людей і вже точно не намагалися врятувати Мартіна, каже Хейтхаус.

Як розповідало BitukMedia, cюсюкають зі своїми дітьми не тільки люди, але й самки дельфінів-афалін. Як розібрались вчені, ці морські тварини у своїй поведінці дуже схожі на людей. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі