П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Викликає залежність – відвідувачів зоопарку просять не показувати відео горилам

Важливо

Зоопарк канадського міста Торонто просить відвідувачів утриматися від показу горилам відео на екранах смартфонів. Співробітники переймаються, що тварини можуть звикнути і відмовитися від природних патернів поведінки. Один самець уже показує тривожні симптоми.

Про це повідомляє UPI.

На вольєрах горил зоопарк розмістив відповідні знаки, на яких просить не показувати мавпам відео, оскільки “певний контент може їх засмутити та вплинути на їх поведінку в родині”.

Співробітники зоопарку наголошують, що хочуть, аби відвідувачі бачили максимально природну поведінку горил, таку, як вона є у дикій природі.

Один із самців горил із кличкою Нассір уже висловив надмірну зацікавленість до відео на телефонах.

“Час, який він проводить за переглядом відео буде переважати над усіма іншими справами в його житті, якщо він продовжить в тому ж дусі”, – кажуть у зоопарку.

“Нассір відволікався, не спілкувався із сородичами і взагалі не поводився так, як поводяться горили. Він був просто у захваті від гаджетів, телефонів і відео”, – продовжують вони.

Зоопарк каже, що вони показують горилам документалки про життя в природі. Але хочуть знати, що дивляться їхні підопічні. Це щось схоже на батьківський контроль, коли батьки регулюють, який контент отримують їх діти, пояснюють співробітники.

Як розповідало BitukMedia, cеред тварин, що живуть у зоопарку, далеко не всі радіють їхнім відвідувачам. А є навіть ті, хто частіше за інших виявляють негативну реакцію на людей. Кому присутність людей дається важче, а кому — легше, з’ясовували вчені Університету Гарпера Адамса з британськими колегами. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі