Понеділок, 20 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ветеран після поранення заснував доставку хліба у карпатські села (ВІДЕО)

Важливо

Володимир Періг з Львівщини брав участь у відбитті російської загрози двічі – у 2015-му та під час повномасштабного вторгнення. Пекарня заснував ще до вступу до лав оборонців. Тепер отримав поранення, а після реабілітації відновив свою справу. Хліб із його печі отримують нині 13 віддалених гірських сіл.

Про це розповідає Шо Там.

Під час повномасштабної війни з росію чоловік отримав важке поранення та інвалідність. Проте це не завадило йому повернутися до улюбленої справи, яку почав ще у 2015-му.

“Почав приміщення ремонт, а в лютому прийшла повістка, у 2015. Все лишив, повістку взяв і пішов воювати”, – пригадує чоловік.

Після повернення з фронту чоловік відновив пекарню, але знову її довелося закрити у 2022-му.

Після поранення провів півроку в шпиталі. Зараз відновив пекарню і виробляє 400 хлібин та булочок шість днів на тиждень. Доставку цього хліба налагодив до 13 карпатських сіл.

Як розповідали BitukMedia, дві сестри із Вінничини Тетяна Карпенко та Валентина Сорочан під час російської окупації застрягли на своїй фермі “Альпійка” із 30 вагітними козами. Проте жінки не розгубилися. Мали один бінокль на двох, шпигували у нього за росіянами та передавали інформацію теробороні. Тепер розвивають свій бізнес.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі