Понеділок, 20 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дві сестри і 30 вагітних кіз – фермермерки в окупації шпигували за росіянами (ВІДЕО)

Важливо

Дві сестри із Вінничини Тетяна Карпенко та Валентина Сорочан під час російської окупації застрягли на своїй фермі “Альпійка” із 30 вагітними козами. Проте жінки не розгубилися. Мали один бінокль на двох, шпигували у нього за росіянами та передавали інформацію теробороні. Тепер розвивають свій бізнес.

Про це розповідає ШоТам.

Тетяна та Валентина заснували еко-ферму “Альпійка” у лісовому хуторі на Вінничині у 2009-му.

Акушерка Тетяна вийшла на пенсію та почала вирощувати лохину. Потім вирішила розводити альпійських кіз. Запросила допомогти молодшу сестру Валентину, яка працювала вихователькою дитсадка.

“Ми в дитинстві часто сварилися, як всі діти, були незадоволені одна одною. А зараз у мене найбільша надія і найбільше щастя – це моя сестра”, – каже Тетяна.

У 2020 сестри привезли із Австрії 40 кіз. За час локдауну відпрацювали рецепти сирів.

На момент початку війни тварин на фермі було 80. 30 із них – вагітні.

Після початку повномасштабного вторгнення опинилися в зоні російської окупації. Проте не розгубилися. Між окотами кіз пильнували за росіянами у бінокль – він був один на двох – та передавали інформацію теробороні.

Після деокупації почали знову варити сир. А зараз вигадали новий продукт – морозиво із козячого молока.

Як повідомляло BitukMedia, морпіх із 36 ОБрМП, знаменитий оборонець “Азовсталі” Михайло Діанов із Тернополя відкрив власну майстерню із обробки металу. Герой розповів, що такий подарунок собі зробив на 44-річчя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі