Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Використані дитячі підгузки почали переробляти та продавати

Важливо

Японці першими в світі почали переробляти використані дитячі підгузки. Вироби надходять у продаж у торгових центрах після стерилізації, відбілювання та дезодорації. Це “горизонтально перероблені” підгузки для людей похилого віку і не тільки.

Про це повідомляє The Guardian.

В Японії зростає кількість людей похилого віку, тоді як народжуваність знижується. Попит на продукцію для старшого покоління підвищується, тож у країні вирішили робити з перероблених дитячих підгузків аналогічний продукт для пенсіонерів. Цим займається компанія Unicharm з південно-західної префектури Кагосіма.

Виробник заявляє, що використовує технологію стерилізації, відбілювання та дезодорації за допомогою озону, щоб гарантувати – перероблені підгузки не містять неприємних запахів і бактерій. Японські експерти з гігієни вже схвалили технологію.

Їх описують як “товари горизонтальної переробки”, тому що відтворені предмети є такими ж, як ті, з яких вони були перероблені, а не перетворені на інші продукти.

Unicharm розробила продукт у 2022 році. Відтоді підгузки використовують у медичних закладах та будинках для літніх людей. Крім того, вони є у продажу.

Асортимент включає також дитячі підгузки, які коштують трохи дорожче звичайних одноразових аналогів, повідомляє Unicharm. Пакет з 42 підгузків для дітей коштує 1078 ієн (7 доларів). “Клієнти, які користувалися цими продуктами, сказали, що вони зручні та не відрізняються від звичайних [підгузків]”, — йдеться в заяві виробника.

Хоча демографічні умови Японії спричинили різке падіння попиту на дитячі підгузки, очікується, що продажі підгузків для літніх людей продовжуватимуть зростати.

Минулого місяця компанія Oji Holdings, виробник паперових виробів, заявила, що припинить виробництво дитячих підгузків пізніше цього року на тлі різкого зниження попиту, а натомість збільшить виробництво засобів гігієни для людей похилого віку.

Як розповідало раніше BitukMedia, технолог-ентузіаст Джастін Лутц винайшов “розумний підгузoк”. Він вимірює тиск, температуру, вологість і склад повітря і з точністю понад 95% визначає, коли підгузок треба змінити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі