Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вінниця отримала свій іменний торт з унікальним смаком

Важливо

Гречане борошно, горіхи і рожевий шоколад. У Вінниці з’явився власний іменний торт. А вишня, як один з головних гастрономічних символів міста, присутня у кількох варіантах. Рецептуру десерту розробляли майже півроку.

Про це розповідає телеканал “Віта”.

Ексклюзивний торт “Вінниця” – стриманий на вигляд та унікальний всередині – розробка місцевої кондитерської з багаторічним досвідом роботи – “Солодка мрія”.

Очікується, що новинка стане солодкою візитівкою міста. “В основі торта один з гастрономічних символів нашого міста – вишня. Вона перетертих сублімованих, а також в’ялених фруктів, що надають торту легкої нотки пікантності, та фірмового вишневого мармеладу”, – розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Гарантійний термін придатності торту “Вінниця” – три доби. “Це робить його ідеальним гостинцем, якщо вінничани їдуть в інше місто, та солодким сувеніром для туристів, які можуть не боятися везти його на далекі відстані”, – повідомляє виробник.

Фото – Солодка Мрія

Цікаво, що готується торт “Вінниця” також три доби. За словами майстрині цеху Марини Долюк, цей час потрібен інгредієнтам, щоб настоятись і добре поєднались. Наприклад, лише стабілізація ганашів триває 24 години.

“Нашій команді дуже хотілося, щоб у Вінниці була така солодка візитівка. Щоб люди їхали саме за нею до себе додому чи до близьких. Тож створення цього торта було дуже відповідальною місією, – каже менеджерка з продажу ТМ “Солодка Мрія-Вінниця” Наталія Андрійчук. – Ми багато працювали над тим, яким він повинен бути, які використати інгредієнти (щоб вони гармонійно поєднались і водночас виділили торт серед усіх інших). Тож увесь процес зайняв пів року. Цей торт проходив безліч ретельних перевірок. Ми постійно змінювали його, вдосконалювали, і фінальний варіант дегустаційна комісія затвердила одноголосно”.

Зараз виробник у процесі патентування рецепта. Але вже рекомендує купувати солодку новинку в якості подарунка до цього Великодня й усіх наступних свят, адже торт “запам’ятається з першого шматочка та асоціюватиметься зі смаком нашого рідного міста. Він точно буде оригінальним сувеніром та окрасою будь-якого столу”.

Спробувати торт можна вже з цього тижня у мережі “Солодка мрія”.

Як розповідало раніше BitukMedia, англійці Анна Рейлтон і Кріс Смоутон із графства Оксфордшир народилися із різницею у два дні. Подружжя вишірило відсвяткувати спільно, і замовило торт, схожий на їхнього собаку Артура. Однак результат їх вразив. Сподіваються лише, що пес ні про що не здогадався.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі