Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вимірює “клімат” і склад атмосфери у підгузку – ШІ допоможе батькам немовлят

Важливо

Технолог-ентузіаст Джастін Лутц винайшов “розумний підгузoк”. Він вимірює тиск, температуру, вологість і склад повітря і з точністю понад 95% визначає, коли підгузок треба змінити.

Про це йдеться на сайті компанії Arduino.

Для створення “розумного підгузка” Джастін використав плату Nicla Sense ME, яка має вбудований датчик від Bosh. Пристрій обладнаний ШІ та вимірює тиск, температуру, вологість і аналізує газ.

Лутц завантажив у ШІ 29 хв запису чистого підгузка і 29 хв показників із брудного. Далі за допомогою платформи Edge Impulse навчив ШІ розрізняти показники з точністю до 95,6%.

Пристрій може відправляти повідомлення батькам на смартфон. Лутц розробив мобільний додаток для Android, який зв’язується з платою за допомогою Bluetooth. 

Як повідомляло BitukMedia, oдну з найбільш інтригуючих візуальних таємниць математики нарешті розгадано завдяки аматору з Англії. Девід Сміт на чолі команди дослідників створив нову 13-гранну фігуру, існування якої було передбачено тільки теоретично. Вона отримала дивну назву – “капелюх” (the hat). Якщо викласти фігуру у вигляді мозаїки, вона покриє всю площину. При цьому візерунок ніколи не повториться.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі