Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вчені повторять подорож Чарльза Дарвіна майже через 200 років

Важливо

Голландське судно Oosterschelde з молодими вченими на борту вирушило у дворічну експедицію, шлях якої відтворить подорож Чарльза Дарвіна 192-річної давнини. Мета експедиції – вивчення видів, відкритих Дарвіном, а також розробка плану їхнього порятунку від вимирання. Приєднатися до подорожі можуть усі охочі.

Про це пише Associated Press.

Днями з порту англійського Плімуту вийшла трищогла голландська шхуна “Остершельде”. Корабель взяв курс на південний захід, до Канарських островів, далі попрямує до берегів Південної Америки, відвідає острів Пасхи, Австралію, зупиниться в Кейптауні, на острові Святої Єлени та Азорах, а потім повернеться до Англії, але до того ще раз перетне Атлантичний океан дорогою до ПАР. Мета авторів проєкту “Дарвін200” – повторити легендарний маршрут “Бігля”, на якому 22-річний біолог обігнув земну кулю.

Повідомляють, що судно служитиме плавучою лабораторією для 200 молодих натуралістів та захисників природи віком від 18 до 25 років з 200 країн — майбутніх лідерів науки.

Фото – Oosterschelde

До нової подорожі зможуть приєднатися всі охочі, ставши частиною команди “Остершельде” на одному з відрізків навколосвітнього маршруту, наприклад, між Таїті та островами Кука. Або можна дослідити Патагонію з 20 до 27 грудня 2023 року, квиток коштуватиме 725 євро для учасників молодше 26 років і 1450 євро для старших. Набір учасників продовжується на сайті проєкту.

“Ніякого спеціального досвіду для цього не потрібне, каже капітан “Остершельде” Джербан Наб, – лише готовність бути частиною команди”.

В 1831 році Чарльз Дарвін вирушив у п’ятирічну подорож навколо Південної Америки, також відвідавши Австралію та Нову Зеландію. Під час кругосвітки Дарвін зробив кілька ключових відкриттів, що стосуються геології Південної Америки, походження коралових рифів і вулканічних островів, виявив цілу низку незнайомих науці того часу викопних істот.

Як розповідало раніше BitukMedia, 44-річний данець завершив свою епічну навколосвітню подорож тривалістю у десятиліття. Тепер Тор Педерсен стверджує, що став першим мандрівником, який зумів відвідати кожну країну світу і при цьому діставався туди як завгодно, але не в літаках.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі