Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Табу на літаки: мандрівник об’їхав усі країни світу (ВІДЕО)

Важливо

44-річний данець завершив свою епічну навколосвітню подорож тривалістю у десятиліття. Тепер Тор Педерсен стверджує, що став першим мандрівником, який зумів відвідати кожну країну світу і при цьому діставався туди як завгодно, але не в літаках.

Про це розповідає Daily Mail.

Тор Педерсен, який працював в сфері судноплавства і логістики, все розрахував. Для встановлення рекорда йому потрібно 4 роки – по тижню на кожну країну світу. Отже, у 2013 році чоловік звільнився з роботи та вирушив у подорож. Він збирався повернувся додому до кінця 2017-го. Але не все сталось, як гадалось… 

Спочатку плани порушили проблеми з візою, тож Гонконгу Тор зміг дістатись лише у 2020-му. Там він і провів наступні два роки – ковідну пневмонію та обмеження на пересування данець аж ніяк не міг передбачити. 

Фото – Facebook/Switchback Entertainment

На Мальдіви, які були останньою точкою в його маршруті, подорожній потрапив тільки у травні 2023-го. Все було б набагато швидше, але Педерсен суттєво ускладнив свою місію, відмовившись від повітряного транспорту.

“Я збирався скрізь, де це можна, використовувати лише наземний та морський транспорт: автобуси, пороми, потяги, – розповідає Тор. — Зрештою, завжди можна попроситися до когось на рибальський човен чи в контейнеровоз”

До речі, саме так, на контейнеровозі, Тор і дістався архіпелагу в Індійському океані, де завершив свій навколосвітній маршрут. У кожній країні він провів щонайменше добу (найшвидше покинув Ватикан), але порівняв свою подорож з польотом на Місяць, додавши, що ніде, крім Гонконгу, він не зміг помилуватися пам’ятками.

А от що він зміг добре роздивитись та випробувати на собі, так це транспорт у різних країнах світу. Адже за десять років мандрів Тор Педерсен проїхав майже 375 тисяч кілометрів – здебільшого в автобусах та потягах. Розповідає, що найдовша поїздка автобусом без пересадок була в Бразилії — 54 години. А найдовше пересувався потягом в рф — п’ять днів. Що стосується пересування морем, на шляху з Гонконгу до Австралії плив цілих 27 днів. “Я мав час читати, займатися спортом. Це була чудова подорож”, – згадує Тор.

Подорожі Тора фінансувалися енергетичною компанією, а також шляхом краудфандингу – це означає, що шукач пригод мав витрачати на день не більше 13 доларів. Щоб потрапити в кожну країну, Тор також мав із собою десять паспортів.

Зізнається, що уникати літаків було дуже складно. Але в результаті може похвалитися тим, що здійснив 351 поїздку автобусами; 158 – на поїздах; 43 – на тук-туках; 37 – на контейнеровозах; 33 – на катерах; 9 – на вантажівках; 3 – на вітрильних човнах; 2 – на круїзних лайнерах; по 1 – у візку з кіньми, на поліцейській машині та на яхті. А також безліч мотоциклів, таксі, метро, мікроавтобусів і трамваїв.

Тор Педерсен вже поспішає на батьківщину: добирається морем з трьома пересадками. Вдома він буде десь за місяць. Там на нього чекають батьки та кохана дружина Лі. Між іншим, вона за час мандрів Тора приїжджала до нього в різні країни аж 27 разів. Виходить, кохання на відстані існує. 

Тор Педерсен з дружиною Лі. Фото – Kennedy News

“Я об’їхав усі країни світу і тепер впевнено можу сказати, що Данія для мене — найкраща, — каже Тор. — Принаймні, тут всі мої близькі, це моя рідна мова і тут мені не треба думати про отруйних павуків та змій”. Але і про це все, і про багато інших пригод данець планує написати книгу.

Раніше BitukMedia розповідало про мандівника Рембліна Ренді, який досяг своєї мети відвідати всі країни світу. Він побував у 193.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі