Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український феномен “Мавка. Лісова пісня” розширює свій всесвіт

Важливо

Найдорожчий мультфільм українського виробництва “Мавка. Лісова пісня” продовжать у форматі 3D-мультсеріалу. Повідомляють, що він стане приквелом до фільму.

Про це пише провідне американське видання про кіно та розважальну індустрію Variety.

Студія Animagrad і французька анімаційна компанія TeamTo разом як партнери 15 червня представлять концепцію майбутнього серіалу про Мавку у межах Festival international du film d’animation d’Annecy, найбільшого анімаційного фестивалю світу.

Новий проєкт стане приквелом фільму, пояснили у Film.UA. “Дії відбуваються одразу після битви між людьми та Лісовиком, яка сталася, коли решта лісових мешканців спали глибоким зимовим сном”, — розповіла представниця кіностудії Ксенія Баранова. До вже відомих глядачу персонажів очікується доєднання й нових, зокрема Чугайстра.

У кожному з 12 епізодів Мавка та її друзі зіткнуться з новими випробуваннями, отримають завдання допомогти лісу відновитися після битви та відновити порядок і гармонію.

“Разом із жабокицем Квусем, Шумником Гуком і німфами Мавка переживе несподівані, веселі, а часом і небезпечні пригоди в лісі. Намагаючись подбати про свою домівку, вони досліджують її та розкривають велику кількість таємниць”, — зазначила представниця кіностудії.

За словами Ірини Костюк, однієї з продюсерок фільму, проєкт розглядають як можливу франшизу.

“Ми назвали це “Всесвіт Мавки”, маючи на увазі мультиплатформенний кросмедійний проєкт. Ще до його випуску ми уклали багато ліцензійних і торгових угод, що є безпрецедентним на нашому ринку”,  — сказала вона.

Нагадаємо, мультфільм створили за мотивами “Лісової пісні” Лесі Українки. На сьогодні це найдорожчий український мультфільм. Його бюджет становить 187 млн гривень, частка державної участі у виробництві мультфільму — 49,5 млн. Режисери — Олександра Рубан і Олег Маламуж. Українську “Мавку” вже показали у понад 80 країнах світу.

Мультфільм “Мавка. Лісова пісня” став найкасовішим анімаційним проєктом за всю історію українського кінопрокату. Станом на кінець травня, після тринадцяти тижнів у прокаті, сума касових зборів “Мавка” склала 148 763 970 грн, а кількість проданих квитків сягнула 1 184 351.

Як розповідало раніше BitukMedia, українська “документалка” про підлітків на прифронтових територіях перемогла на німецькому кінофестивалі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі