Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська “документалка” про підлітків на прифронтових територіях перемогла на німецькому кінофестивалі

Важливо

Документальний фільм “Ми не згаснемо” Аліси Коваленко переміг на фестивалі кіно Центральної та Східної Європи goEast у німецькому місті Вісбаден. Стрічка розповідає про життя підлітків у прифтонтовій зоні сходу України, які вирушають у Гімалаї. Фільм отримав нагороду “Найкращий документальний фільм”.

Про це повідомило у Facebook ДержКіно.

П’ятеро героїв стрічки протестують проти сірості та буденності. Кіно показує три роки їхнього життя – і відображає період перед початком повномасштабної війни. Майбутня подорож до вершин Гімалайських гір стає для них новим ковтком надії та віри в себе.

“Я намагалася жити там, перебувати в цьому. Навіть було, що ми ходили на вечірки з героями. І вже всі, навіть друзі друзів мене знали після року зйомок. Вони мене теж сприймали як якогось підлітка, а не як людину ззовні”, – розповідала в інтерв’ю Суспільному режисерка Коваленко.

Прем’єра фільму відбулася на Берлінале. Нещодавно він переміг у номінації “Найкращий документальний фільм” на кінофестивалі Crossing Europe у австрійському Лінці.

Як повідомляло BitukMedia, y нідерландській Гаазі на 15-му Міжнародному кінофестивалі Movies That Matter покажуть дві українські стрічки – “Бачення метелика” Максима Наконечного та “Залізні метелики” Романа Любого. Фестиваль присвячений правам людини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі