П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Досягти мети: чоловік відвідав всі країни світу. Їх 193! (ВІДЕО)

Важливо

Відвідавши Туркменістан, Ренді Вільямс, він же Ремблін Ренді, досяг своєї десятирічної мети відвідати всі країни світу – 193. Тепер каліфорнієць замислюється над створенням власної держави.

Про це розповідає  портал UPI. 

Житель Сан-Дієго минулого тижня приземлився в центральноазіатській країні Туркменістан. Візит до цієї держави довго відкладався: Туркменістан був закритий для відвідувачів протягом чотирьох років.

“Туркменістан — одна з найзагадковіших країн на планеті, і вона одна з найбільш обмежених, коли йдеться про туристів”, — розповів Вільямс. “Таким чином, єдиний спосіб відвідати Туркменістан — це схвалена туристична компанія”.

Цей візит дозволив Вільямсу, ді-джею місцевої радіостанції, поставити 193 шпильку на своїй мапі подорожей. Так завершився проєкт тривалістю в ціле десятиліття.

Чекати і долати перешкоди мандрівнику не звикати. Скажімо, він відвідав Сирію тільки минулого місяця. Вільямс став лише другим туристом, якому дозволили в’їхати до країни від початку ковідної пандемії.

Нині Вільямс відвідав усі 193 країни, які визнає ООН, а також дві країни, що обмежуються статусом постійного спостерігача організації – Ватикан та Палестину. Він також робив зупинки в Косові, Західній Сахарі та Тайвані, які вважають спірними територіями.

Портал зазначає, що нині Вільямс працює над своїм наступним проєктом. “Коли закінчуються країни, настав час створювати свою власну. Я рекомендую вам Народну Республіку Слоуджамістан. Моя власна країна. Я купив 11 акрів землі біля моря і назвав їх Слоуджамістан. Це моя країна; я — Солтон”, — сказав він.

“Задоволений, вдячний, схвильований, і вже готовий до наступної пригоди,” – так стисло розповів про себе мандрівник.

До слова, в Україні Ремблін Ренді побував 5 вересня 2020 року. Він відвідав столицю і здійснив коротку мандрівку до Чорнобиля.

Як розповідало раніше BitukMedia, американський тревел-блогер на камеру вперше скуштував українські сало та борщ. Блогер з Лос-Анджелеса з популярного YouTube-проєкту Geography Now відвідав Україну під час війни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі