Середа, 17 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гендерна рівність – створили додаток, який розподіляє хатні обов’язки

Важливо

Уряд Іспанії створив безкоштовний мобільний додаток, який показує, хто із подружжя скільки часу витратив на хатні обов’язки. Таким чином хочуть допомогти жінкам. Кажуть, вони витрачають на домашні справи вдвічі більше часу, ніж чоловіки.

Про це повідомляє The Guardian.

Держсекретарка Іспанії з питань рівності Анхела Родрігес анонсувала запуск такого мобільного додатку уже невдовзі. Так заяву вона зробила на засіданні комітету ООН з усунення дискримінації щодо жінок.

Додаток можна використовувати вдома, щоб розподілити хатні справи між синами, дочками, батьками, матерями або між сусідами по квартирі чи супутниками життя, оскільки розподіл цих завдань іноді нерівний”, – каже Родрігес.

За її словами, у список домашніх справ включать складання списку покупок та шопінг. На розробку застосунку витратили 211 750 євро. Він є складовою урядової програми щодо забезпечення гендерної рівності.

Як повідомляло BitukMedia, cпільний банківський рахунок може зберегти кохання. Звучить дивно, але дослідники справді довели такий взаємозв’язок. Психологи з’ясували, як гроші впливають на відносини всередині сімей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі