П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Американський блогер на камеру вперше спробував українські сало та борщ

Важливо

Популярний американський тревел-блогер приїхав в Україну. З національною кухнею він познайомився у Львові – скуштував борщ та сало. Своєю емоційною реакцію на традиційні страви мандрівник поділився зі своїми підписниками.

Про це розповідає ТСН.

Блогер з Лос-Анджелеса з популярного YouTube-проєкту Geography Now відвідав Україну та вперше скуштував борщ та сало до нього.

Чоловік познайомився з українською кухнею у Львові. Судячи з його емоційної реакції, страви йому неабияк сподобались, адже фактично повністю відповіли його гастрономічним уподобанням.

Перш ніж скуштувати сало, блогер заявив своїй аудиторії, що збирається зʼїсти “свинячий жир із зеленню”. А ще похвалився, що йому принесли дуже красиво оформлене вершкове масло.

Американець сказав, що обожнює “жирну-прежирну солону їжу”, і тому сало йому смакує. Також мандрівник спробував український борщ і сказав, шо “це неймовірно”.

Після цього заокеанський гість скуштував телячий язик з карпатськими грибами. Цій страві він також не пошкодував компліментів. Закінчилося знайомство з українською кухнею не дуже українським стейком. За словами американця, мʼясо було дуже соковитим і просто “на іншому рівні”.

Судячи з відео, після такої смачної та поживної їжі тревел-блогер почувався… добряче нагодованим. “Чому так? Куди б я не поїхав, мої підписники або місцеві весь час намагаються мене напоїти… І в них це завжди виходить!”, – зізнався американець, який вже був добряче напідпитку.

Дегустація починається з 08:30

Нагадаємо, в липні 2022 року ЮНЕСКО остаточно внесла борщ, українську національну страву, до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони. Через російське вторгнення процедуру визнання улюбленого у світі борщу пришвидшили. До цього урядова команда та ентузіасти йшли три роки і виборювали цей статус для унікальної страви. Рішення ЮНЕСКО поставило жирну крапку у кулінарній суперечці. Віднині жоден ресторан світу не зможе в меню вказувати “борщ, російський суп”.

Як розповідало раніше BitukMedia, біженці з України відкрили у Токіо ресторан української кухні “Смачного”. Подають там борщ та котлети по-київськи в японському стилі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі