П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“У нас лише одне життя” – четверо серферів 38 годин провели в океані

Важливо

Серфінгіст Еліот Фут із австралійського Сіднея, його дівчина Стеф Вайсс, а також їх друзі Вілл Тігл і Джордан Шорт провели 38 год в океані, після чого їх врятували. Еліот хотів відвезти друзів на острів, аби зустріти там свій 30-й День народження. Серфінгістів вважали зниклими безвісти після того, як їхній човен потрапив у шторм у віддаленій частині Індонезії.

Про це розповідає CNN.

Еліот винайняв для компанії бунгало на  острові Пінанг, який є популярною туристичною точкою для серферів. Острів знаходиться за 150 км від острова Суматра.

Компанія пливла до острова човном під командування індонезійського екіпажу. 13 серпня човен потрапив у шторм. Серфери та троє індонезійців схопили все, що могло пливти, та кинулися рятуватися із човна, який почав тонути. Рятувальники зрештою знайшли серферів та моряків, як трималися за дошки для серфу.

Батько Еліота, Пітер Фут, сказав, що його син відокремився від решти групи.

“Він залишив своїх товаришів, щоб занайти допомогу. Чартерний човен знайшов їх, а потім знайшов і Елліота”, — розповідає Пітер.

Рятувальників викликали друзі Еліота, які йшли на іншому човні. Вони успішно досягли Пінанга і коли Еліот не з’явився, забили тривогу. Нажаль, один із членів індонезійського екіпажу зник безвісти, решта ж врятовані і взяли участь у святкування.

“Найсмішніше, що перед тим, як вирушити туди, Стеф сказала – дивовижно, що життя у нас одне. Ми постійно програємо цю розмову у своїй голові”, – сказала Еллі Седжвік, подруга юності жінки.

Як розповідало BitukMedia, 51-річного австралійця Тіма Шеддока врятували рибалки після трьох місяців дрейфу у Тихому океані. Чоловік та його собака Белла три місяці їли сиру рибу й пили дощову воду після того, як шторм пошкодив їх судно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі