Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Босий Бен” пояснив, чому він не носить взуття от вже вісім років

Важливо

Британець, який вісім років ходить босоніж, розповів про результати своєї відмови від взуття. За цей час 39-річний музикант Бен Доннеллі обійшов усю країну і взагалі багато мандрував.

Про це пише Metro.

Бен Доннеллі, який отримав прізвисько Босоногий Бен, почав ходити без взуття ще під час навчання в університеті. У 31 рік Доннеллі повністю відмовився від взуття. За вісім років чоловік обійшов босоніж усю Британію, а також багато мандрував світом. Зокрема був в Індії, Болгарії та Норвегії, пише видання.

За словами чоловіка, без всіх цих кросівок і чоботів його м’язи ніг стали сильнішими, а ступні – ширшими і навіть пахнуть краще, ніж раніше, коли він був у взутті. Доннеллі також зазначив, що більше не відчуває болю в суглобах.

“Життя надто коротке, щоб носити взуття. Оскільки я ходжу босоніж, мої суглоби почуваються краще, і мені менше жарко. Мої ноги пітніли набагато сильніше, коли я був у взутті”, – розповідає Босоногий Бен.

Прикрі випадки з Беном також трапляються. Наприклад, кілька разів на рік він напорюється ступнями на скло, проте їхня шкіра стала настільки грубою, що порізи вже не завдають йому болю. Доннеллі розповів, що не взувається у всіх громадських місцях без винятку, навіть на стадіонах і в пабах. Він зізнався, що іноді йому буває боляче, коли хтось випадково ступає йому на ногу, але той біль швидко минає. “Одного разу я був у переповненому потязі, і хтось стояв на моїй нозі цілих п’ять хвилин, от тоді було боляче”, – згадує британець.

Найбільше Доннеллі подобається ходити босоніж тротуаром після теплого дощу. Найгіршим відчуттям чоловік назвав ходіння оксамитом, проте це йому доводиться робити вкрай рідко.

Але Бен не єдиний, хто живе босоніж. Фіона Торнтон так часто відмовляється від взуття, а незнайомці постійно пропонують її його купити. “Люди підходять до мене і кажуть: “Ти знаєш, що на тобі немає взуття?”, — розповідає вона.

Фіона згадує, що якось у Лондоні незнайома молода дівчина почала знімати свої шкарпетки, щоб віддати їх їй.

Разом з цим жінка вважає, що життя без взуття поступово стає більш популярним. “Коли я була на прогулянці минулого року, я побачила, що хтось іде босоніж, тому я думаю, що люди звикають до цієї ідеї”, — каже Торнтон.

Фото – Fiona Thornton

Інколи в ресторанах вона стикається з нерозумінням, але тоді вважає за потрібне ввічливл нагадати, що має право ходити босоніж. “Світ так змінився, але люди тепер стали набагато більш сприйнятливими”, – каже Фіона.

Як розповідало раніше BitukMedia, 73-річний чоловік живе в літаку, який він придбав на звалищі за $100 тис. Він вважає себе найщасливішою людиною на планеті. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі