П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік майже 20 років живе у старому літаку посеред лісу (ВІДЕО)

Важливо

Дивовижна історія пенсіонера з США Брюса Кемпбелла підкорила весь світ. 73-річний чоловік живе в літаку, який він придбав на звалищі за $100 тис. Він вважає себе найщасливішою людиною на планеті. 

Про дивака розповідає CNBC.

Все почалось з дитячої мрії. Коли Брюсу Кемпбеллу було 15, він побачив по телевізору цвинтар літаків і вирішив, що одного дня хоче жити в одному з них. У 1999 чоловік вирішив, що таки доведе справу до кінця. Він і гадки не мав, як це зробити, а тому у пошуках літака звернувся до компанії з утилізації.

Після кількох місяців пошуків компанія знайшла Кемпбеллу старий літак у Греції. Це був реактивний лайнер Boeing 727 на 200 місць, площею 100 кв метрів і вагою близько 31 тонни.  Не просто літак, а свідок американської історії!

Цей Боїнг 727 здійснив 43 тис. рейсів для Olympic Airways. Згідно із записами літака, на його борту у 1975 році перебували Жаклін Кеннеді-Онассіс і сенатор Тед Кеннеді. Вони вони супроводжували тіло Арістотеля Онассіса, власника авіакомпанії, для поховання на приватному острові біля узбережжя Греції. На момент смерті покійний греко-аргентинський судноплавний магнат був одружений з колишньою першою леді США Жаклін Кеннеді.

Треба сказати, що ще на початку 70-х Брюс Кемпбелл придбав 4 га землі в Хіллсборо, передмісті Портленда, штат Орегон. Туди і доправили літак з Греції. Вже без двигунів та інших елементів, що дозволяють літаку злітати у небо. Сам Боїнг та його транспортування обійшлись Кемпбеллу у 120 тис. доларів.

“Коли ви живете в такому місці, почуваєтесь трохи більш задоволеним своїм життям, — каже він. – І якщо ви інженер, вчений або той, хто цінує елегантність та красу аерокосмічних технологій, це просто найщасливіше місце для життя”.

Інженер-електрик за фахом Брюс Кемпбелл витратив два роки і близько $15 тис. на перетворення авіалайнера на будинок. Він додав імпровізований душ, раковину, портативну пралку, холодильник і візок для живлення з іншого літака, який служить йому коморою.

Поруч з кухнею є диван, який також служить спальною зоною. Тут і  його верстат. Кемпбелл створює надточні міліометри, що використовуються для тестування медичного обладнання на небезпеку ураження електричним струмом.

Кемпбелл замінив композитні підлоги літака на прозоре оргскло, щоб показати зазвичай приховані інженерні деталі Боїнга 727.  Миття під тиском є ​​його регулярним обов’язком з технічного обслуговування літака у вологих та лісистих районах Тихоокеанського Північно-Заходу. Щоправда, Кемпбелл каже, що завдання виконується швидко на літаках з гладкою обшивкою.

Кемпбелл відновив зовнішнє освітлення літака, але вночі в будинку, як і раніше, досить темно, тому він носить із собою ліхтарик, щоб орієнтуватися на нерівній поверхні.

Замість плити Кемпбелл має мікрохвильову піч і тостер, якими він майже не користується. “Я вчений. Я не готую, площа кухні у менемінімальна”, — каже він.

Його щомісячні витрати становлять $370 в місяць –  $220 в місяць на податок на майно та від $100 до $250 на електрику.

Тепер пенсіонер витрачає свій час на відновлення старих комп’ютерних систем, ремонт різних електричних систем у літаку та дозволяє людям приїжджати та оглядати його лайнер. “Я не шкодую про те, що здійснив свою мрію. Думаю, людство щиро прийме такий тип житла”.  73-річний американець переконаний, що модернізувати під житло можна було б кожен реактивний лайнер, який вибуває з експлуатації.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Ліз та Уес з Флориди (США) не могли дозволити собі купити будинок. А от старий шкільний автобус був парі по кишені. Після трьох років ремонту подружжя перебралось жити у свій автобус. З ними разом їхня чотирирічна донька Фінлі та собака Фітц.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі