Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні розробили нашийник для перекладу із “котячої мови” (ВІДЕО)

Важливо

Науковці “Львівської політехніки” створили нашийник для котів із ШІ, який перекладає із “котячої” мови. Пристрій інтерпретує звуки, які видає тварина, та дозволяє тримати зв’язок із улюбленцем на відстані.

Про це повідомляє Суспільне.

Співзасновником проєкту став аспірант “Львівської політехніки” Андрій Михайлів. Йому ж і належить ідея створення пристрою. Каже, намагалися зробити нашийник якомога зручнішим для тварин.

“Переклад” буде відображатися у спеціальному мобільному додатку графічно, наприклад агресивний у кота настрій чи нейтральний. Також буде показувати, якщо тварина кликала господаря.

“Ошийник дає краще розуміння тварини. Ключова перевага, що ви можете знати, що з твариною на відстані. Наприклад, ви поїхали на море, залишили тварину на своїх знайомих і ви по стану дивитесь, чи тварина достатньо грається, чи вона не стресує, чи її вчасно годують. Всі ці звуки опрацьовуються ошийником і передаються на сервер. Наприклад, що він їсть – тверда чи волога їжа, різні звуки, що показують радість, тривогу або звук, який кіт видає при небезпеці або бійці”, — розповідає Михайлів.

Як повідомляло BitukMedia, у Колумбії суд вперше визнав тварину членом сім’ї. Після розлучення чоловікові дозволили бачитися із собакою, яка дісталась екс-дружині. Судді дійшли висновку, що в юридичному сенсі собака вважається його “донькою”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі