Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Влітку з’явиться найвища у світі будівля, надрукована на 3D-принтері (ВІДЕО)

Важливо

В Швейцарії почалося спорудження вежі Tor Alva. Вона має стати найвищою у світі будівлею, надрукованою на 3D-принтері. Очікується, що 30-метрова вежа буде головною пам’яткою альпійського села Мулегнс.

Про це пише New Atlas.

Проєкт Tor Alva реалізується в альпійському селі Мулегнс у кантоні Граубюнден. Вежу створюють у співпраці з культурною установою Nova Fundaziun Origen.

Висота п’ятиповерхової вежі становитиме 30 метрів. Основою конструкції стануть надруковані на 3D-принтері колони, встановлені по колу на різних рівнях. Вежа складатиметься з понад сотні колон.

Нова технологія дозволить інтегрувати в бетонні деталі арматуру, що зробить будівництво стійким. При цьому зовнішній вигляд кожної колони буде унікальним.

Tor Alva друкують частинами, а потім збируть на будівельному майданчику Мулегнс.

Стиль будівлі натхненний бароко. У будівлі також легка знімна мембрана, яку встановлюватимуть у разі негоди.

На верхньому поверсі розташується концертний зал на 45 відвідувачів. Там даватимуть театральні вистави та невеликі концерти.

Спорудження Tor Alva планується закінчити вже у червні. Туристи зможуть піднятися на вежу спіральними сходами. У майбутньому будівлю можна буде розібрати та перемістити в інше місце.

Як розповідало раніше BitukMedia, найбільший в Європі “надрукований” будинок знайшов свого орендаря.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі