Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Може світитися в темноті – одна із країн забороняє цукрову вату через канцерогенність

Важливо

У деяких індійських штатах урядовці заборонили виробництво і продаж цукрової вати (у них вона зветься “бабусиним волоссям”). Все через рожевий флуоресцентний фарбник Родамін Б, який додають у виріб місцеві торговці. Він підвищує ризик розвитку раку.

Про це розповідає ВВС.

Минулого тижня Родамін Б знайшли у цукровій ваті із індійського штату Таміл-Наду. Раніше такі ж заходи вжила союзна індійська територія Пудучеррі і навіть Національна столична територія Делі.

Заборони почалися із того, що чиновники почали перевіряти продавців цукрової вати, і з’ясували, що деякі з них працюють без необхідних документів. Крім того, ласощі виготовляють незареєстровані фабрики.

Коли ж зразки почали перевіряти в лабораторіях, там виявили Родамін Б. У Європі та американському штаті Каліфорнія цей фарбник заборонили додавати у їжу, оскільки він підвищує ризик розвитку онкології.

Проте його досі використовують для виробництва одягу, чорнил та косметики, оскільки він може світитися у темноті.

Індійські чиновники попереджають, що тим, хто буде продовжувати продавати або подавати в ресторанах флуоресцентну їжу із вмістом Родамін Б, “світить” покарання.

Як повідомляло BitukMedia, науковці британського Нотінгемського Трентського університету розробили експрестест, яка дозволяє виявити пухлину мозку за аналізом крові із пальця. Тест реагує на специфічні молекули в крові, які характері за наявності пухлини в мозку

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі