Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нагадує скріпку: розумна сережка відстежує стрес та цикли овуляції

Важливо

Дослідники з Вашингтонського університету розробили Thermal Earrings – пару бездротових “розумних” сережок, які здатні моніторити численні параметри здоров’я користувача. За деякими показниками ці сережки перевершують “розумний” годинник.

Про це розповідає New Atlas.

У новому дослідженні вчені з Вашингтонського університету США описали прототип смарт-сережки, яка “за розміром і вагою нагадує невелику скріпку”.

Пристрій працює без підзарядки 28 днів. Один датчик із магнітним затискачем кріпиться до мочки вуха користувача, а інший – звисає трохи нижче, вимірюючи температуру навколишнього середовища. За допомогою вбудованої антени та модуля Bluetooth сережки відправляють показники носія на смартфон через певні проміжки часу протягом дня, а між ними – переходять у сплячий режим для економії енергії.

Фото – Smith/University of Washington

В ході попередніх випробувань пристрій продемонстрував здатність виявляти коливання температури, пов’язані з їжею, фізичними вправами та стресом.

Команда протягом дня стежила за температурою мочки вух 20 здорових пацієнтів та п’яти пацієнтів з лихоманкою. Вчені з’ясували, що при лихоманці температура мочки зростає в середньому на 5,92 ºC.

Аналіз температури в мочці вуха, а не на зап’ясті як в смарт-годинника, дозволив відокремити температуру тіла від умов навколишнього середовища і підвищив точність вимірювань, зазначають вчені.

Точність сережок також перевершує традиційні розумні годинники у відстеженні овуляції і менструальних циклів.

За словами дослідників, розумні сережки можна персоналізувати, прикрасивши їх дорогоцінним камінням або модним дизайном зі смоли, – без шкоди для точності.

Фото – Smith/University of Washington

Поки що пристрій не доступний для комерційного продажу – дослідники продовжують його тестувати та вдосконалювати. Вони сподіваються інтегрувати у майбутні версії моніторинг активності та серцевого ритму. Дослідники також хочуть адаптувати розумні сережки для роботи на сонячній енергії або навіть на кінетичній енергії, що генерується власним похитуванням ювелірних виробів.

Як розповідало раніше BitukMedia, вчені з Університету Північної Кароліни розробили розумний пластир. Новинка отримала назву “Просторово-часовий пластир на вимогу”. Він керується зі смартфона і може стати революційним рішенням для людей, яким доводиться часто робити ін’єкції або приймати безліч ліків протягом дня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі