Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше з 2001 року: на “Оскарі” з’явиться нова номінація

Важливо

Нову номінацію — за найкращий кастинг — запровадить на премії “Оскар” Американська академія кінематографічних мистецтв та наук. Востаннє нову категорію запроваджували понад 20 років тому. З 2026 року статуетку вручатимуть кастинг-директорам за найбільш вдалий підбір акторів.

Про це повідомляє Variety.

Вперше нагороду у категорії “Найкраще досягнення у кастингу” вручать на 98-й церемонії “Оскар” у 2026 році. “Кастинг-директори відіграють важливу роль у кіновиробництві, і з розвитком академії ми з гордістю додаємо кастинг до категорій, які ми визнаємо і цінуємо”, – заявили організатори премії.

Режисери кастингу десятиліттями наполягали на запровадженні цієї категорії, кажучи, що їхня робота має вирішальне значення для успіху будь-якого фільму. Досі організатори “Оскару” їм у цьому відмовляли.

Правила визначення номінантів у новій категорії та порядок проведення голосування оголосять у квітні 2025 року. Це означає, що шанувальники не побачать статуетки за кастинг до 2026 року.

Академія запровадить нову номінацію вперше з 2001 року, коли “Оскар” почали вручати навіть за найкращий повнометражний анімаційний фільм. Тоді статуетку отримав “Шрек”.

Нову категорію довго не хотіли створювати через консервативність організаторів премії і тривалість церемонії: минулого року шоу тривало три з половиною години, зазначає New York Times.

Як розповідало раніше BitukMedia, стали відомі володарі почесного “Оскара 2024”.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі