Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

102-річний британець політав на “Спітфайрі” Другої світової війни (ВІДЕО)

Важливо

Колишній пілот Королівських ВПС Великої Британії піднявся в небо на Spitfire у віці 102 років. Джек Хеммінгс вважається найстарішим пілотом, який керував літаком Другої світової війни. Його 20-хвилинний політ мав на меті зібрати гроші для благодійної організації, співзасновником якої він був майже 80 років тому.

Про це розповідає AP.

Британець Джек Хеммінгс з графства Суссекс вважає, що став найстарішим пілотом, який керував винищувачем “Спітфайр”, адже чоловіку вже 102 роки.

Йдеться про бойові машини, які зробили великий внесок у перемогу в Другій світовій війні. Потім вони залишалися у строю до середини 50-х.

Колишній командир ескадрильї ВПС Великої Британії Джек Хеммінгс ніколи раніше не літав на Spitfire. Під час війни він пілотував американський бомбардувальник “Локхід Хадсон” і бився з японцями.

Політати на знаменитому літаку літньому британцю запропонувала благодійна організація. За словами ветерана, було “абсолютно чудово” повернутися за штурвал, хоча поїздка була “дуже вибоїстою”.

Хеммінгс зауважив, що кабіна у “Спітфайрі” відрізняється. Він не може сказати, що там зручно. “Але тоді, у 40-х, не дбали про комфорт. Важливо було дати відсіч нацистам”, – каже чоловік.

Літній пілот провів у повітрі 20 хвилин. Каже, що керувати було важко: і літак незнайомий, і вік дається взнаки. Але, в принципі, політ пройшов чудово.

Джек згадав минуле не просто так. Його політ допоміг зібрати гроші на благодійність. Британець співпрацює з цією організацією вже вдруге. Перший був у 1948 році. Тоді він десять місяців літав над Африкою, щоб оцінити можливості літаків у доставці допомоги ізольованим громадам.

Як розповідало раніше BitukMedia, ветеранка Другої світової Ольга Твердохлєбова нещодавно відзначила свій 100-й ювілей. Коли почалася повномасштабна війна, жінка у віці 98 років була готова піти на фронт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі