Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

100-річчя відзначила ветеранка, яка збиралася воювати у повномасштабній війні проти росії

Важливо

Ветеранка Другої світової Ольга Твердохлєбова нещодавно відзначила свій 100-й ювілей. Коли почалася повномасштабна війна, жінка у віці 98 років була готова піти на фронт.

Про це розповідає ШоТам.

Полковниця Твєрдохлєбова – колишня співробітниця МВС, під час Другої світової викрила німецький підпільний завод із виготовлення зброї. Потрапила під обстріл та мало не загинула.

Ще у 2014-му вона була зразком хоробрості у Мінську та москві, виступала перед публікою. Тепер готова була іти воювати із росіянами. Каже – на них віднині довічне тавро окупанта.

“Таку націю ніхто не поставить на коліна”, – каже Твердохлєбова про українців.

“Вони собі приписують перемогу, але ні, не припишете. Нас хоч мало, але ми ще живі. Це наш народ український, все життя воював за нашу землю. У нас в крові захистити свою Батьківщину, сімʼю, дітей”, — каже Ольга Твердохлєбова.

“У самому страшному сні не могла подумати, щоб росія… В мене там знайомі, в мене там однополчани були”, – каже вона.

Після початку повномасштабного вторгнення 98-річна була готова взяти снайперську гвинтівку та піти на фронт.

Як розповідало BitukMedia, пенсіонерка із Рожнятова на Івано-Франківщині Людмила Скубрієва та її родичка з Києва Галина Гіль назбирали із пенсії на два FVP-дрони для ЗСУ. Вартість покупки склала майже 20 тис. грн кожен.

Тепер, задмухуючи свічки, вона загадує Україні перемоги.

“Щоб відбудували домівки, щоб усі люди повернулися до своїх квартир. Відбудуємо Україну ще краще”, – бажає колишня військова.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі