Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Читає вірші – у Тараса Шевченка з’явился сторінка в Instagram, створена за допомогою ШІ (ВІДЕО)

Важливо

Національний музей Тараса Шевченка та вебсервіс цифрових аватарів Rаvatar створили в Instagram сторінку Тараса Шевченка. Соціальний проєкт присвячений популяризації багатогранного українського мистецтва.

Про це повідомив музей у Facebook.

Цифрова модель читає вірші Шевченка, адже нейромережа навчена на його творчості. Створений віртуальний образ точно відтворює зовнішність Шевченка, а також володіє великою базою знань.

Сторінка постійно оновлюється цікавим контентом.

“На перетині культурної спадщини та технологічних інновацій ми створюємо цифровий простір, де мудрість Шевченка виходить за рамки часу, роблячи історію нашої багатої культури не просто пережитком минулого, але оживляючи її для майбутніх поколінь”, – каже директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус.

На жаль, сторінка не відповідає на повідомлення. Якщо ж ви хочете поспілкуватися із Кобзарем, то в Telegram досі діє бот , запущений у 2018-му. Із початку повномасштабного вторгнення його базу даних оновили.

Як розповідало BitukMedia, американський щотижневик The New Yorker анонсував публікацію вірша Тараса Шевченка “І небо не вмите, і заспані хвилі” в перекладі на англійську — And the Sky у номері, який вийде 30 жовтня. Поезією переклав американець українського походження Аскольд Мельничук.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі