Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Фото ніби випали з часу і простору” – у Флоренції відкрили виставку, присвячену Києву (ВІДЕО)

Важливо

8 лютого, в головному палаці італійського міста Флоренція Palazzo Vecchio відкрили виставку фотографа Массімо Лістрі “Із Флоренції до Києва і назад”. Вона присвячена історичним будівлям Києва та тому, як вплинула на їх існування повномасштабна війна із росією.

Про це повідомляє сайт Міністерства культури та інформаційної політики України.

Массімо Лістрі – відомий майстер інтерʼєрної фотографії. За 30 років діяльності він сфотографував майже всі найкрасивіші палаци, бібліотеки, музеї світу.  Він відвідав Київ у жовтні минулого року.

“Фотохудожник зафіксував красу Києво-Печерської лаври, палаци XVIII століття, спроєктовані італійськими архітекторами. Кожен знімок митця наповнений любов’ю до Києва”, – йдеться у повідомленні.

Мер Флоренції Даріо Нарделла каже, що видається, ніби фото випали із простору і часу. І хоча на них немає крові і жахіття бойових дій, вони розкривають усю тугу дворічної війни.

“Величезний театр із абсолютно порожніми червоними оксамитовими сидіннями, сотні фотографій жінок і чоловіків, зібраних разом у похмурому колажі загиблих, святі місця, де не лишилося релігії, розкішні вечірні зали, які завмерли перед останнім танцем, накриті твори мистецтва, мішки з піском”, – описує виставку мер

Як видно із відео, опублікованого в мережі, фото будуть транслюватися на стіни палацу. Під час відкриття виставки виконали гімн України італійською мовою.

Виставка діятиме до 8 березня цього року.

Як повідомляло BitukMedia, пейзаж “Тут спокій поселивсь” українського художника Івана Марчука продали за €76,2 тис. ($81,4 тис.) на аукціоні сучасного мистецтва Sothebyʼs в Лондоні. Йдеться про полотно 1982 року з приватної американської колекції.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі