Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дочекались: стали відомі володарі почесного “Оскара 2024”

Важливо

У Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення почесного “Оскара”. Володарями премії стали режисер Мел Брукс, актриса Анджела Бассетт, монтажер Керол Літтлтон та співорганізатор фестивалю “Санденс” Мішель Саттер.

Про це повідомляє Reuters

Почесний “Оскар” вручається за визначні досягнення у кінематографі протягом всього життя, за винятковий внесок у розвиток кіномистецтва та науки, а також за визначні заслуги перед академією.

97-річний Брукс — автор культових кінопародій, серед яких “Молодий Франкенштейн”, “Космічні яйця” та “Блискучі сідла”. 1969 року режисер отримав “Оскар” за сценарій до свого дебютного фільму “Продюсери”. Згодом сюжет про двох аферистів ліг в основу популярної бродвейської постановки.

Анджела Бассетт — актриса театру, кіно та телебачення, яка також займається продюсуванням та режисурою. У 1993 році вона виконала роль співачки Тіни Тернер у фільмі “На що здатне кохання”. Надалі Бассетт неодноразово знімалася у біографічних стрічка: “Малкольм Ікс”, “Пантера” та “Історія Рози Паркс”. Зірка двічі номінувалася на “Оскар”, зокрема за роботу у фільмі “Чорна Пантера: Ваканда навіки”. Минулого року акторка відзначила 65-річчя.

Премія “Оскар” за видатні заслуги у кінематографі вручається з 1948 року. Окрім голлівудських ветеранів, Американська академія кінематографічних мистецтв та наук обирає лауреатів у галузях, для яких немає окремих категорій. Цього року у церемонії нагородження засвітились Леонардо Ді Капріо, Том Хенкс, Джуліанна Мур, Наталі Портман та Бредлі Купер.

Церемонія вручення почесних “Оскарів” була запланована на 18 листопада 2023 року, проте через страйк профспілок акторів та сценаристів церемонію перенесли на січень 2024 року.

Як розповідало раніше BitukMedia, 8 січня відбулася 81 церемонія премії голлівудської Асоціації іноземної преси “Золотий глобус”. Головну нагороду цього року здобула стрічка “Оппенгеймер”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі