П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Катрін Денев озвучила збірку поезій “Абрикоси Донбасу” Любові Якимчук

Важливо

Французька акторка Катрін Денев озвучила збірку поезій “Абрикоси Донбасу” письменниці із Первомайська Любові Якимчук. Видану у 2015-му книжку український Forbes вніс у рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО”.

Про колаборацію розповіла Якимчук у Facebook.

“Катрін Деньов озвучила “Абрикоси Донбасу”, та наша з нею аудіокнижка відтепер у книгарнях Франції, а також на всіх французьких аудіоплатфомрах. Там почуєте і мій голос, бо заголовки та ще п’ять-шість віршів для книжки начитала я, українською”, – розповіла Якимчук.

Французькою книжка має назву Les Abricots du Donbas. Її переклали голова відділу українознавства в національному інституті східних мов та культур Inalco (Франція) Ірина Дмитричин та французька музикантка Агата Бонін.

Абрикоси Донбасу»: війна і запах абрикосів | ВСЛ
Видавництво Старого Лева

У перекладі книжку видало минулого року французьке видавництво Les éditions des femmes, яке в 70-х роках заснувала феміністка Антуанет Фукке. Його співробітники регулярно беруть участь в акціях на підтримку України та збирають кошти під час повномасштабної війни. Кажуть, передає Якимчук, що це перше видавництво, яке почало збирати голоси відомих людей.

Послухати зразок аудіопоезії можна на сайті видавництва. Там виклали вірш “Як скласти жінку”.

Любов Якимчук – українська поетеса, прозаїк, сценаристка із Первомайська на Луганщині. Лавреатка премії американського фонду Ковалевих в номінації «Поезія», Нью-Йорк (2017). Її вірші, поеми, оповідання та есеї друкувалися низці журналів в Україні, США, Великій Британії, Швеції, Німеччині, Польщі, Ізраїлі та багатьох країнах Європи. Відома також як громадська активістка.

Як повідомляло BitukMedia, одна з найпопулярніших газет США The New York Times опублікувала цьогорічну добірку найкращих книг для дітей та підлітків. До нього потрапила книжка українських письменників Мар’яни й Тараса Прохаськів “Хто зробить сніг”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі