Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українська книжка увійшла в добірку найкращої дитячої літератури 2023 року від New York Times

Важливо

Одна з найпопулярніших газет США The New York Times опублікувала цьогорічну добірку найкращих книг для дітей та підлітків. До нього потрапила книжка українських письменників Мар’яни й Тараса Прохаськів “Хто зробить сніг”.

Про це розповідає “Українська правда”.

Добірку з 18 дитячих книжок опублікували на сайті видання.

“Спочатку видана в Україні, ця мила, дивна, злегка філософська книжка, проілюстрована м’якими простими малюнками, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у вигаданій лісовій спільноті. Назва походить від віри кротів у те, що коли вони помруть, то піднімуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився”, – відрекомендували твір укладачі добірки.

“Хто зробить сніг” – перша книжка для дітей авторства Мар’яни і Тараса Прохаськів. Для Мар’яни Прохасько вона також стала першим досвідом в ролі ілюстраторки. 

У рейтинг The New York Times потрапила версія в англомовному перекладі Бориса Дралюка і Дженіфер Крофт видавництва Elsewhere Editions.

Оригінальну книжку випустило Видавництво Старого Лева, яке вже привітало авторів.

Зображення – Видавництво Старого Лева

“Хто зробить сніг” отримала низку нагород в Україні. Казка по родину кротів та їхніх тринадцять кротенят стала переможцем конкурсу “Книга року ВВС – 2013” у номінації “Дитяча Книга року ВВС – 2013”, а також отримала премію “ЛітАкцент року 2013” у номінації “Поезія і проза для дітей”, посіла перше місце рейтингу “Книжка року 2013” у номінації “Дитяче свято”.

Казка “Хто зробить сніг” мала успіхи і на міжнародному рівні – у 2014-му вона увійшла до світового каталогу The White Ravens Міжнародної молодіжної бібліотеки.

The New York Times – американська щоденна газета, що видається в Нью-Йорку, з 18 вересня 1851 року. Вона третя за тиражем газета в країні після USA Today та The Wall Street Journal та 40-та у світі.

Веб-сайт The New York Times вважається одним з найпопулярніших новинних сайтів із відвідуваністю 30 мільйонів людей на місяць.

Як розповідало раніше BitukMedia, український військовий Андрій Максимчук написав дитячу книжку “Подорожі Україною та чарівний дракон” під псевдонімом Макса ван Форсайда. За гонорари від неї воїн уже придбав два дрони для свого підрозділу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі