П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Капсула часу”: Google підбила підсумки пошукових трендів за 25 років (ВІДЕО)

Важливо

Компанія Google випустила інтерактивний сервіс “Капсула часу” (Trends Time Capsule). Він дозволяє ознайомитись з історією зміни трендів у цій пошуковій системі. А ще компанія представила відео “Google — 25 років у пошуку: найбільш запитуване”.

“Капсула часу” зібрала пʼятірку найпопулярніших запитів у визначених категоріях з 1999 до 2023 року. Алгоритм виокремив людей та обʼєкти, які з року в рік мали певний культурний вплив. Вони згруповані у визначені категорії, серед яких: аніме, спорсмени, футбольні команди, тв-шоу, реаліті-шоу, відео-ігри, дитяче телебачення, настільні ігри тощо.

Зображення – скрін Trends Time Capsule

“За ці 25 років ми зібрали величезну кількість даних, зокрема майже два десятиліття даних Google Trends, які показують, що людей у всьому світі часто цікавлять одні й ті самі моменти, і що всі ми шукаємо відповіді на ті самі запитання, — зазначено у дописі компанії. — Футбол — це вид спорту, який найчастіше шукають у світі, а Кріштіану Роналду – спортсмен, якого шукають найбільше, що демонструє любов до гри, яка не знає кордонів. Статус Тейлор Свіфт як найпопулярнішої авторки пісень підкреслює глибокий зв’язок людей з її музикою та, відповідно, один з одним. Ми також бачимо загальну людяність у найпопулярнішому запиті в категорії “як допомогти” — як допомогти людям. А емодзі-сердечко (емодзі, який найчастіше шукають) розкриває ще одну універсальну тему — нашу спільну потребу в любові та розумінні”.

“Цього року ми відзначаємо цифри та моменти, які найчастіше шукають за 25 років існування Google Пошуку. Побачте моменти, які змінили світ і надихнули наступне покоління – починаючи від найвідоміших у світі виступів і закінчуючи історичними проривами”, – йдеться в повідомленні під відео “Google — 25 років у пошуку: найбільш запитуване”.

Платформа також пропонує користувачу пройти невеликий квіз з шести запитань, що дозволить визначити його персональну “Капсулу часу”.

Як розповідало раніше BitukMedia, японська філія Google виклала у мережу креслення і програмний софт для створення шапки-клавіші Gboard CAPS. Встановивши програму на смартфоні, за допомогою шапки можна друкувати текст.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі