Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Томатна столиця” – в українському селі встановили пам’ятник помідору

Важливо

6 грудня, до Дня святого Миколая, у селі Городниця на Прикарпатті відкрили пам’ятник томату. Село вважається “помідорною столицею” регіону. Селяни кажуть – тут був вирощений перший на Прикарпатті помідор.

Про це повідомляють місцеві видання Інформатор та ПІК.

Пам’ятник виготовив місцевий майстер Кучмей. Монумент встановили біля нового фельдшерсько-акушерського пункту, який відкрили та освятили в той же день. Так же само освітили і відремонтовану шкільку спортивну залу.

На пам’ятнику є табличка із написом “Насіння помідорів в 1916 р. привіз із Америки житель с. Передівання Микола Паньків”. Село Передівання знаходиться поруч із Городницею, а Паньків був на заробітках у Канаді. Але вперше помідори на Прикарпатті висіяли, стверджують місцеві, не у Передівання, а саме у них.

“Городниця — Прикарпаття помідорова столиця. 6 грудня у селі Городниця на Покутті з’явився пам’ятник помідору. Мабуть, це перший пам’ятник томату на заході України. Раніше в Україні подібні монументи овочу з’явились в Олешках (Херсонщина), Кам’янці-Дніпровській (Запоріжжя), Великій Кісниці (Вінничина), Яськах (Одещина)”, – написав у Facebook начальник відділу туризму обласної військової адміністрації Івано-Франківська Віталій Передерко.

Як повідмоляло BitukMedia, митець із Ковеля на Волині Олег Годунов створив скульптуру у вигляді навушників AirPods від Apple. Каже, це найбільша модель таких навушників у світі. Вони мають динаміки і з них можна слухати музику

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі