Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Натхнення прийшло під ЧАЕС – воїн в окопах написав дитячу книжку про драконів

Важливо

Український військовий Андрій Максимчук написав дитячу книжку “Подорожі Україною та чарівний дракон” під псевдонімом Макса ван Форсайда. За гонорари від неї воїн уже придбав два дрони для свого підрозділу.

Про це повідомляє ШоТам.

Казка “Подорож Україною та чарівний дракон” написана у віршованій формі. У ній читач разом з автором мандрує Україною, знайомиться із історичними персонажами та реальними історичними постатями. Казку Андрій написав просто в окопах.

Написати книжку попросив молодший син Андрія – Мирослав. Він захоплюється драконами і попросив написати про них історію.

Натхнення для книжки почали приходити у Чорнобильській зоні – Максимчук займався її деокупацією. Казку написав за сім місяців.

Першими читачами стали бойові побратими – і їм сподобалося. Заплатити за ілюстрацію книжки та публікації допомогли друзі.

Книжку продавали за донати. Тираж розійшовся за три тижні. За них купив два дрони. За наступний тираж планує придбати бронежилети.

Як розповідало BitukMedia, українське Міністерство культури та інформаційної політики разом із мережею книжних магазинів запустило проект “Книга на фронт”. Завдяки йому українці можуть купити та передати українським військовим на передову якісну літературу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі