Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Керується зі смартфона і сам робить ін’єкції: розробники створили розумний пластир

Важливо

Вчені з Університету Північної Кароліни розробили розумний пластир. Новинка отримала назву “Просторово-часовий пластир на вимогу” (Spatiotemporal On-Demand Patch). Він керується зі смартфона і може стати революційним рішенням для людей, яким доводиться часто робити ін’єкції або приймати безліч ліків протягом дня.

Про це розповідає New Atlas.

Цей пристрій, розроблений в Університеті Північної Кароліни професорами Вубіном Баєм та Хуаном Сонгом, дозволяє безболісно вводити різні препарати через шкіру за сигналом зі смартфона.

Пристрій є гнучкою мікросхемою, обладнаною мікроскопічними голками. Кожна містить невелику дозу ліків. Голки вкриті плівкою із золота, яка розчиняється при нагріванні. Потім відбувається ін’єкція препарату. Процесом можна керувати дистанційно.

Винахід є різновидом трансдермальних терапевтичних систем, що вже застосовуються, оснащених мікроголками. При прикладанні пластиру до тіла голки безболісно проникають у верхній шар шкіри, потім розчиняються і вивільняють ліки. Він також дозволяє вводити в організм фармацевтичні та косметичні речовини.

Автори дослідження сподіваються, що в майбутньому розумний пластир допоможе пацієнтам по всьому світу, зокрема тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера. Пристрій дозволяє вводити різні препарати протягом дня за певним графіком.

“Краса цього пристрою в тому, що він може містити десятки, якщо не сотні концентрованих препаратів і може програмувати їхнє послідовне вивільнення автоматично”, – пояснив Сонг.

Як розповідало раніше BitukMedia, канадська компанія NuraLogix презентувала Anura MagicMirror – “Чарівне дзеркало”. Новий пристрій використовує комбінацію датчиків та штучного інтелекту для перевірки життєво важливих показників та оцінки ризику захворювань.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі