П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Чарівне дзеркало”: новий пристрій діагностує захворювання по обличчю (ВІДЕО)

Важливо

Канадська компанія NuraLogix презентувала Anura MagicMirror – “Чарівне дзеркало”. Новий пристрій використовує комбінацію датчиків та штучного інтелекту для перевірки життєво важливих показників та оцінки ризику захворювань. “Чарівне дзеркало” аналізує кровообіг на обличчі людини.

Про це розповідає CNet.

Презентація Anura MagicMirror пройшла на щорічній торговельній виставці побутової електроніки CES 2024 у Лас-Вегасі. Представлені тут гаджети зазвичай ще недоступні для покупців, але достатньо близькі до кінцевого продукту, який з часом можна буде придбати.

Пристрій Anura MagicMirror є настільним дзеркалом з 21,5-дюймовим екраном, камерами та іншими сенсорами. Він сканує обличчя людини, аналізуючи кровотік в судинах під шкірою. Для цього використається запатентована технологія трансдермальної оптичної візуалізації. Алгоритми машинного навчання з врахуванням отриманих даних аналізують понад сотню параметрів здоров’я.

Зображення – NuraLogix

Повідомляють, що Anura MagicMirror може надавати інформацію про артеріальний тиск, індекс маси тіла, варіабельність серцевого ритму, частоту пульсу, частоту дихання та вік шкіри обличчя. Гаржет також може оцінювати ризики виникнення діабету, серцево-судинних захворювань, інсульту, гіпертонії, жирового гепатозу печінки тощо. Ба більше, Anura MagicMirror пропонує оцінку ризику психічного здоров’я та виявляє, наприклад, ознаки тривожного розладу та депресії.

Сканування обличчя займає лише 30 секунд. А в результаті – повна інформація про потенційні ризики для здоровʼя користувача.

Унікальність Anura MagicMirror полягає в його універсальності — дзеркало не прив’язане до конкретного користувача, що дозволяє використовувати його у громадських місцях. Цей дивовижний гаджет ідеально впишеться в торгові центри, спортивні зали та коридори поліклінік. Користувачам дзеркала не потрібно надавати особисті дані та інформацію про себе.

Дату випуску та вартість пристрою поки не розголошують.

Як розповідало раніше BitukMedia, Штучний інтелект (ШІ) можна використовувати для прогнозу ризику серцевого нападу. Технологія від британських вчених може оцінити загрозу здоров’ю на найближчі 10 років, а отже врятувати тисячі життів людей, в яких до фатального стану призводять непомітні для лікарів зміни у судинах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі