Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жіноча сила – українська студентка стала першою у світі рекордсменкою із відтискання на пальцях

Важливо

Циркова актриса 21-річна Соломія Веденєєва з Рівного стала першою жінкою у світі, яка встановила рекорд у номінації “Найбільша кількість відтискань від підлоги на трьох пальцях рук”. За 30 секунд дівчинка виконала вправу 29 разів.

Про це у Facebook написала керівниця Національного рекорду України Світлана Вєтрова.

Соломія Веденєєва  навчається у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва. Разом із цирком виступає за контрактами в інших країнах — у Туреччині, Саудівській Аравії, Тайвані, Індонезії. 

Для встановлення рекорду дівчина спеціально прибула в Україну.

“Найважливіше для цього рекорду – це правильна техніка виконання. Як правило, такою вправою захоплюються переважно чоловіки, наслідуючи легендарного Брюса Лі. Складність такого виду відтискання у тому, що тут важливі не лише біцепси, – основне навантаження беруть на себе пальці. І невдале виконання цієї вправи може завершитися зламаними пальцями”, – підкреслює Вєтрова.

Фото: Лана Вєтрова

Соломія відтислася 29 разів за 30 секунд – практично одне відтискання щосекунди. Таким чином дівчина встановила рекорд України.

“Це суперрезультат!” – прокоментувала Вєтрова.

Вона відзначила, що тепер подаватимуть рекорд до Книги рекордів Гіннеса, адже жодна жінка у світі цей рекорд ще не подолала.

Як повідомляло BitukMedia, чернігівець 13-річний Ярослав Івашко за 50 секунд виконав усний рахунок сотні математичних дій. Одночасно з тим хлопець устиг продекламувати гімн України сімома мовами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі