Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Очікуваний термін пологів – 24 лютого. Стать дитини волонтерка приїхала дізнатися у прифронтове місто

Важливо

Вагітна волонтерка зі Львова Світлана Нагорна-Гордійчук особисто пригнала авто для військових до прифронтового Краматорська на Донеччині. Жінка зробила це, щоб там зустрітися зі своїм коханим військовим Максимом Гордійчуком і разом дізнатися стать дитини.

Про це розповідає Суспільне.

Після повномасштабної війни Світлана стала засновницею волонтерської організації Lemberg Волонтери. Фонд раніше допомагав військовим із бронежилетами, а зараз — пікапами й дронами. Перед тим, як надати допомогу, волонтери особисто спілкуються із командуванням підрозділу, аби дізнатися їхні потреби.

“Хімія” між Світланою та Максимом виникла уже у перший вечір знайомства.

“Я зазвичай перед тим, як взятись допомагати підрозділу, маю зідзвонитися. Ми завжди жартуємо, що в той момент, коли я йому сказала “Давай зідзвонимось” по відеозв’язку, він був у підштаниках якраз, бо повернулися з бойового завдання. І він такий: “Що? Як? Який відеозв’язок?”. Почав шукати якусь форму, щоб виглядати солідно перед волонтеркою”, — розповідає Світлана.

Уже та перша розмова вийшла за рамки волонтерства.

“Коли за вікном війна, коли біля вас смерть, вона вам так дихає в потилицю, а у вас є почуття і ви внутрішньо визначились, то треба жити сьогодні. Ми відчули готовність насправді вже стати батьками. І тоді одруження було гармонійним і дуже нам зрозумілим”, — каже Світлана.

Після весілля Максим повернувся на Донеччину. Дружина підібрала для його підрозділу пікап та особисто доправила його в Краматорськ.

Ми в один голос сказали, що відчували, що буде син

Перед поїздкою жінка пройшла УЗД на визначення статі дитини. Їй не сказали, хто це буде, а дали конвертик. Тож Світлана і Максим змогли разом його відкрити – за столиком прифронтової улюбленої кав’ярні.

“Ми в один голос сказали, що відчували, що буде син”, – пригадує волонтерка.

Хлопчик має з’явитися на світ орієнтовно 24 лютого 2024 року.

“Ми вже живемо в небезпеці. Ми вже живемо в суцільних ризиках, невизначеності. Це така наша реальність. Вагітність, наш син, це навпаки про те, що все це має сенс, що все це має продовження”, — каже Світлана.

Як розповідало BitukMedia, 9-річна Марія Власенко з міста Бар на Вінничині зібрала для українських військових 100 тис. грн. Планувала відправити допомогу тату Юрію, але той загинув на фронті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі