П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловіка, який виставив на аукціон “тростину Єлизавети II”, визнали шахраєм

Важливо

26-річного Дрю Маршалла з англійського графства Гемпшир визнали винним у шахрайстві і засудили до 12 місяців громадських робіт. Чоловік видавав покупцям на eBay підроблену тростину Єлизавети II за оригінальну і прикидався колишнім старшим лакеєм у Віндзорському замку.

Про це повідомляє Associated Press.

Британський шахрай, який назвався молодшим лакеєм покійної Єлизавети II, намагався продати через онлайн-аукціон тростину, яка нібито належала покійній королеві.

За його словами, Єлизавета II користувалася цим предметом кілька місяців перед смертю, бо їй було важко пересуватися. У публікації Маршалл зазначив, що прибутки від продажу підуть на дослідження раку.

У результаті вартість тростини зросла до £540 ($686). Після цього Маршалл скасував продаж – він дізнався про початок поліцейського розслідування.

“Дрю Маршалл використав смерть королеви Єлизавети II, щоб спробувати обдурити громадськість рейковим благодійним аукціоном, в основі якого – жадібність і прагнення уваги”, – прокоментувала справу старший королівський прокурор Джулі Мейсі. “Схему Маршалла врешті-решт було зірвано до того, як він зміг успішно когось ошукати”.

Визнаний шахраєм Дрю Маршалл за грати не потрапив: його засудили до року громадських робіт. Також він має виплатити штраф у розмірі £ 114 і £ 500 судових витрат. Під час суду британець заявив, що просто невдало пожартував.

Як розповідало раніше BitukMedia, у жовтні на аукціон виставили автомобіль Range Rover Vogue 2004 року, яким часто користувалась Єлизавета II. Експерти оцінювали вартість автівки в £50–60 тисяч, але покупець віддав за неї майже $133 тис.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі