Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Range Rover Єлизавети II продадуть на аукціоні

Важливо

На торги у Великій Британії виставляют Range Rover Vogue 2004 року, який часто водила покійна королева Єлизавета II. Ця обставина робить автомобіль в 10 разів дорожчим, ніж коштував би аналогічний, але без прив’язки до королівської родини. Ціна лоту складає 50 тисяч фунтів.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку Iconic Auctioneers.

За 18 років Єлизавета II проїхала автівкою понад 175 тис. км. Королева виїжджала цим Range Rover, коли зупинялася в шотландському замку Балморал або Віндзорському замку в Англії.

Аукціоністи зазнають, що цю версію Range Rover було покращено спеціально для королеви. Наприклад, між задніми сидіннями та багажником стоїть сітчаста перегородка – аби коргі Єлизавети II не заважали водію та пасажирам. У радіаторні ґрати вбудували додаткові вогні, а на капоті автомобіля залишили невеликий отвір для талісмана монарха — фігурки лабрадора.

Фото – Iconic Auctioneers

Аукціон відбудеться у середині листопада у Національному виставковому центрі Бірмінгема. Нинішній власник придбав автомобіль на іншому аукціоні лише за 30 тисяч фунтів. При цьому, за даними The Sun, вартість такої моделі Range Rover не перевищує 6 тисяч фунтів стерлінгів.

Єлизавета II за кермом свого автомобіля Range Rover. Фото – Max Mumby / Indigo / Getty Images

Як розповідало раніше BitukMedia, британський виробник предметів розкоші East India Company створив золоту монету, аби вшанувати покійну королеву Єлизавету ІІ. Виріб має діаметр баскетбольного м’яча, його оздоблюють 6 426 діамантів. Монета коштує $23 млн і, ймовірно, є найдорожчою у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі