Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відкрили вулицю на честь Девіда Бові, легенди рок-музики (ВІДЕО)

Важливо

В 13 окрузі Парижа з’явилася вулиця, названа на честь Девіда Бові. Урочисте відкриття відбулося в день 77-річчя рок-зірки з Британії.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з заявою столичної міської ради, The Rue David Bowie розташована поруч зі станцією Аустерліц у 13-му окрузі на південному сході Парижа.

Вулицю Бові можна буде знайти між двома офісними будинками. Вулиця виходить на авеню П’єр-Мендес-Франс до майбутнього мосту, який зʼєднає авеню з бульваром де Лопіталь.

На церемонію відкриття зібрались багаторічні шанувальники співака. Вони згадували, що Девіду Бові дуже подобався Париж – “це місто з музеями, це місто з нічними клубами, це все, що він любив”. “Він любив працювати над собою, знав усіх французьких письменників, філософів і все таке. Тож у Парижі він почувався як вдома”.

Цікаво, що концерт у Парижі 1965 став першим виступом Девіда Бові за межами рідної Британії.

Бові був відомий своїм незрівнянним звуком і здатністю хамелеона винаходити себе ново протягом понад 40-річної кар’єри. Він грав на багатьох музичних інструментах: саксофоні, гітарі, клавішних, губній гармоніці, кото, мандоліні, альті, скрипці, віолончелі та стилофоні. Також знімався в кіно — його фільмографія налічує понад 30 фільмів.

Упродовж кар’єри альбоми Бові розійшлися тиражем понад 136 млн примірників. Відповідно до звіту газети Sunday Express 2003 року Бові був другим після Пола Маккартні найбагатшим музикантом Великої Британії. 1996 року його ім’я було занесено до Зали слави рок-н-ролу , 6 альбомів представлено у Списку 500 найкращих альбомів усіх часів за версією журналу Rolling Stone. Девід Бові вважається одним з найвпливовіших музикантів ХХ століття.

Фото – Stephane de Sakutin/AFP/Getty Images

Легендарний британський музикант помер 10 січня 2016 році у віці 69 років після 18-місячної боротьби з раком. Його посмертний альбом Waiting In The Sky вийде 20 квітня.

Як розповідало раніше BitukMedia, величезний архів британського рок-музиканта, актора та художника Девіда Бові придбав Лондонський музей Вікторії та Альберта. Колекція складається з понад 80 тис. предметів. Вони стануть постійною експозицією музею у 2025 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі